Romana Böhmová - Na skok v kuchyni
Nastávající maminka a oblíbená foodblogerka z Na skok v kuchyni nerada tráví dlouhé hodiny v kuchyni, proto si pro vás připravila jednoduchý recept na Mini Pavlova s citrónovým krémem, který vykouzlíte během chvíle a potěšíte tak rodinu i přátele nejen na narozeninových oslavách.
„Jako nastávající maminka nemohu trávit v kuchyni dlouhé hodiny. I přesto ale chci, aby byla moje jídla chutná a z kvalitních surovin. Proto sahám po kvalitních výrobcích, se kterými se nejen dobře pracuje, ale hlavně z nich vznikají výborné pokrmy.
Často se v poslední době potýkám s nedostatkem času, proto je pro mě důležité, aby dezerty, které často připravuji pro svého manžela nebo návštěvu, byly jednoduché a rychlé. Základem receptu na Mini Pavlova s citrónovým krémem jsou kvalitní vejce od slepic z volného výběhu. Na pusinky použijeme bílky, na citrónový krém zase žloutky, takže zbytečně neplýtváme surovinami. Na krém je důležité použití italského mascarpone, které dodá dezertu krémovou chuť. Třešničkou na dortu, v tomto případě na pusinkách, je čerstvé ovoce, které slouží nejen jako nositel chuti, ale především jako vizuální prvek.“
#najdetevDelmart
NÁKUPNÍ SEZNAM – „Mini pusinky s citronovým krémem a mascarpone“
- Vejce od slepic ve volném výběhu 4 ks
- Mascarpone Granarolo 1 ks
- Máslo – min. 80 % tuku 60 g
- Vanilkový extrakt Delmart
- Smetana ke šlehání 1 ks
- Bio citrony – kůra bez chemického ošetření 2ks
- Čerstvé ovoce – borůvky, maliny, baby kiwi atd.
- Moučkový cukr 200 g
- Kukuřičný škrob 15 g
- Bilý vinný ocet 2 lžičky
- Himalájská sůl