Novinka

České kozí mléko od francouzské kozy Bon Lait

České kozí mléko od francouzské kozy Bon Lait

04.09.2019

Jogurty z kozího a ovčího mléka si v poslední době získaly příznivé hodnocení odborníků na výživu. My můžeme dodat, že právem patří mezi výživu moderní doby.

Budete příjemně překvapeni, až ochutnáte Bon Lait. CHUTNAJÍ SKVĚLE!

Mléko a produkty Bon Lait pochází od speciálně vyšlechtěných čistokrevných sánských koz. O stádo sánských koz se stará rodina veterinářů, která si na své farmě umí pohlídat vysokou úroveň hygieny a čistoty při výrobě mléka.

Kozí mléko se pyšní výjimečnou kvalitou a velikou výhodu mají v tom, že téměř není cítit kozinou.

Zvířata z farmy Bon Lait jsou krmena krmivem bez GMO. Mléko je šetrně krátkodobě pasterizováno (min. 72 °C, min. 15s), mléko není standardizováno (tzn. není po nadojení upravován obsah tuku, v každém ročním období mírně jiný přirozený obsah tuku, min. 3,4%

Více o farmě zde

Rozhovor s panem doktorem Lukášem Hlubkem:

Jak to děláte? Že je Vaše mléko tak dobré?

Pasterizujeme tou nejšetrnější možnou metodou, kterou umožňuje zákon, abychom zachovali biologickou hodnotu mléka. Také nestandardizujeme, takže tuk je pokaždé mírně jiný dle ročních období. Nehomogenizujeme. A musíme po nadojení okamžitě schladit na 2 st.C, aby se nestihly vytvořit bakterie, které vytváří nežádoucí zápach.

Jaký je Váš cíl?

Zavázali jsme se zákazníkovi dodat mléko s trvanlivostí min. 12 dní, což je u farmářského mléka s šetrnou pasterizací rarita, takže vyrábíme opravdu na míru přesný počet dle objednávky z absolutně čerstvě nadojeného mléka, které se převeze přímo z dojičky z farmy do naší mini mlékárny (cca 50 m). Je to náročné na organizaci a sladění všech procesů dojení a výroby. Výsledek ale opravdu stojí zato.

Zpět na seznam


BEST OF BRITAIN

NAKOUPIT ON-LINE

MENU