exotické ovoce

BABY ANANAS

  • jemnější a sladší než klasický ananas
  • výborné detoxikační účinky
  • konzumuje se syrový nebo grilovaný

BANÁN PLANTAIN

  • určené zejména k tepelné úpravě
  • široké využití v gastronomii (smažení, pečení, vaření atd.)
  • zralé mají černou barvu a dají se jíst bez dalšího zpracování

GRANADILLA

  • sladká odrůda mučenky
  • jemně aromatická chuť připomínající angrešt
  • vhodná do ovocných salátů, dezertů, koktejlů

KARAMBOLA

  • jablečno-citrusová chuť
  • při rozkrájení vytváří hvězdičky
  • používá se zejména ke zdobení salátů, koktejlů a dezertů

KIWANO

  • chuť blízká okurce, ale sladkým nádechem připomíná banán a kiwi
  • vhodné do sladké i slané kuchyně
  • slupka se nejí, ale lze ji využít k dekorativním účelům

KOKOS MLADÝ

  • mladý opracovaný kokosový ořech
  • obsahuje velmi lahodnou a osvěžující tekutinu a měkkou dužinu
  • nejprve odsekneme špičku kokosu a vypijeme šťávu brčkem
  • poté rozsekneme ořech a vydlabeme mladou rosolovitou dužinu
  • dužina je lahodná samotná nebo jako součást různých pohárů a ovocných salátů

KUMQUAT

  • pomeranč velikosti křepelčího vejce

  • jí se jako jednohubka i s kůrou

  • nakrájený je lahodný v salátech, ale též k drůbeži a rybám

  • lze z něj připravit kompot i marmeláda

LITCHI

  • sladká a osvěžující dužina
  • chutí připomíná hroznové víno a mandarinky
  • vhodné ke konzumaci samotné nebo v ovocných salátech či sorbetech

LONGAN

  • příbuzný litchi
  • plody rostou a prodávají se v trsech
  • sladká dužina barvy slonoviny se konzumuje buď samotná nebo v salátech a dezertech

MANGO NAM DOK MAI

  • aromatičtější a sladší než jiné odrůdy
  • není vláknité
  • označováno za nejlahodnější mango
  • výborné v dezertech v kombinaci s kokosovým mlékem nebo do smoothie

MANGOSTAN

  • jeden z nejchutnějších druhů ovoce
  • šťavnatá dužina chutí připomíná litchi a mango
  • dělí se na 5-7 dílků
  • nejvíce lze vychutnat bez další úpravy

MARACUJA

  • příbuzná mučenky
  • velmi výrazná sladkokyselá chuť
  • vhodná do ovocných džusů, salátů a dezertů

NASHI

  • asijský kříženec jablka a hrušky s drsnou zlatavou slupkou
  • svěží chuť jablka, jemnost hrušky a nádech mandlové vůně
  • plod se nemusí loupat
  • konzumuje se jen tak či v ovocných salátech nebo při pečení koláčů

PAPAYA FORMOSA

  • velká a ještě lahodnější odrůda klasické papáji
  • jemná dužina chutí připomíná broskev a meloun
  • jí se samotná či v ovocných salátech

MUČENKA – PASSION FRUIT

  • gelová dužina má sladkokyselou chuť podobnou angreštu
  • přidává se do džusů, šťáv, marmelád, sorbetů a dezertů
  • syrová je velmi osvěžující

PITAHAYA ČERVENÁ – DRAGON FRUIT

  • velmi šťavnatý plod epifytického kaktusu
  • nasládlá chuť připomíná kiwi
  • čerstvá, ochucená limetkovou šťávou má velmi příjemnou chuť

PITAHAYA ŽLUTÁ

  • sestra pitahayi červené
  • velmi příjemná chuť podobná agreštu a zlatému kiwi, ale sladší
  • hodí se do salátů a ovocných džusů

RAMBUTAN

  • šťavnatá sladká a voňavá dužina
  • chuť připomíná litchi a hroznové víno
  • nejčastěji se konzumuje čerstvý
  • možno použít do salátů, sorbetů, rýžových pudinků, želé a džemů

 

 

TAMARILLO – RAJČENKA

  • měkká, masitá a velmi šťavnatá dužina
  • jemně kyselá až trpce sladká chuť připomína mučenku a kiwi s nádechem aromatického rajského jablka
  • dodává zajímavou chuť kompotům

TAMARIND

  • dužina lusků připomíná karamel
  • chuť se blíží povidlům nebo čerstvému šípku
  • konzumuje se čerstvý
  • vhodný je též k přípravě omáček k dezertům a masům
NASTAVENÍ COOKIES

NAKOUPIT ON-LINE

MENU