Daniela Turecká - Nalož to
Vždy dobře naložená, kreativní a usměvavá Daniela ráda vymýšlí nové a neotřelé recepty na nakládání a zavařování potravin. Nápady pak sdílí na blogu naloz‑to.cz, a dokonce už vydala dvě kuchařky. Při zavařování navíc používá pouze čerstvé suroviny, proto její recepty oceníte zejména s přicházející zimou.
„Při přípravě receptů uzamčených do sklenic se vždy ráda inspiruji netradičními chutěmi a kombinacemi. Experimentuji se surovinami a přemýšlím, co asi bude jak chutnat. Baví mě zkoušet nové recepty, a i když se může zdát, že občas šlápnu vedle, okolí mě utvrzuje, že pochutiny ze skla chutnají výtečně.
Pro přípravu dochucovadel, omáček, marmelád a nakládaných dobrot sahám zásadně po čerstvých surovinách. Základ tvoří takřka vždy čerstvá zelenina a ovoce, nesmí chybět ani netradiční koření nebo ořechy a nedám dopustit na olivový olej a balzamikový ocet. Nejvíc se vyžívám v nakládání sýrů, bez kterých by to nebylo ono. Všechny ingredience dám nakonec do krásných sklenic všech tvarů a velikostí, které jsou zároveň mojí “celoživotní” náplní.“
#najdetevDelmart
NÁKUPNÍ KOŠÍK – „nakládané dobroty“
Podzimní hruškové chutney:
- 4 hrušky Durondeau
- 2 šalotky banánové
- 100 g červeného hroznového vína
- 1 citron
- Med pomerančový
- 100 g lískových ořechů mletých
- Himalájská růžová sůl
- Sušený zázvor mletý
- Muškátový oříšek mletý
- Balzamikový ocet
Orientální majonéza se sušenými rajčaty:
- Tymián
- 1 bílá cibule
- Marinovaná sušená rajčata
- 4 vejce / žloutky
- Strouhané pecorino
- Mascarpone Granarolo
- Extra panenský olivový olej Stilla
- 1 citron
- Paprika zauzená mletá
- Marocké koření
- Himalájská sůl růžová
- Pesto rosso Nordsalse
Cibulovo-fenyklový relish:
- Sklenička nakládaných cibulek
- 1 menší fenykl
- Čerstvý kopr
- 1 menší jarní cibulka
- 1 limetka
- Balzamikový ocet
- Třtinový cukr
- Sklenička nakládaných okurek
- Pepř bílý mletý